Spárga recept, amitől még fogyni is lehet

Egy kiváló és már-már hagyományos spárga recept álljon most is, ami nem csak nagyon finom, de rettentően sokat tud segíteni a fogyásban is, persze csak ha rendszeresen is fogyasztod. Sőt olyan jó ez a spárga recept, hogy még vajjal együtt is diétás lesz. További fogyás tippekért iratkozz fel az ingyenes diéta tanfolyamunkra jobboldalt.



Párolt spárga recept hozzávalók:

Spárga recept elkészítése

Amire nagyon figyelj előzetesen, hogy öreg spárgát ne vegyél, mindig a friss, zsenge spárgákat válassz!

  1. A vizet a sóval együtt tegyük fel főni. Amíg fel nem forr a víz, addig előkészítjük a spárgákat.
  2. Vágjuk le a szárukat, majd alaposan mossuk meg őket víz alatt. Ha kell, a kiálló részeket a spárga száráról szedjük le.
  3. Mikor a víz már felforrt, dobjuk bele az összes spárgát és körülbelül 5-10 perc alatt főzzük puhára. Akkor lesz jó, ha egyet kiveszünk és a spárga szárának vége már nem fás, nem szálkás. Ezt kóstolással tudjuk kideríteni.
  4. Mikor megfőtt a spárga, azonnal jéghideg vízbe tesszük őket, hogy megőrizzék a szép zöld színüket.
  5. Egy serpenyőben vajat forrósítsuk fel. Forgassuk át rajta a megfőtt spárgákat, 1 perc bőven elég nekik. Nem megsütni kell!
  6. Ezután forrón tálalhatjuk is. Jó étvágyat hozzá!

Mihez kiváló ez a spárga recept?

Alapvetően én húsokhoz ajánlanám köretnek, de ha már van más köretünk, akkor se hagyjuk ki. Továbbá salátákhoz is tudom ajánlani, mint hozzávalót. Köztudott, hogy a vaj nem éppen diéta barát, de ennyi vaj ennyi spárgához még bőven belefér. Arra kell ügyelni, hogy a spárga ne szívja meg magát a zsiradékkal és ne legyen megsülve. A vaj leginkább csak az íze miatt van ott, de akár el is lehet hagyni, ha biztosra szeretnél menni. További fogyás tippekért iratkozz fel az ingyenes diéta tanfolyamunkra jobboldalt.

Tovább a blogra »